Op vrijdag 17 maart is de sympathieke springruitercoach en voormalig springruiter Arno Neessen in zijn woonplaats Herten (Limburg) onverwachts overleden. Hij mocht 69 jaar worden.

Arno Neessen reed op 17-jarige leeftijd al bij Stoeterij Zangersheide. daar kreeg hij gelegenheid om te trainen bij Herman Schridde in Duitsland. Met het paard Jumping Amsterdam won hij in 1974 de Grote Prijs van Wiesbaden en werd hij als jongste deelnemer 12e op het WK in Hickstead. Daarna was Arno nog anderhalf jaar in opleiding bij Alwin Schockemöhle.

Arno bracht paarden op alle niveaus uit voor verschillende springstallen. Als coach had de Limburger wereldwijde ervaring. Hij coachte in de jaren ’80 het nationale team van Irak en hij was ‘worldwide trainer’ in een lange samenwerking met Paul Schockemöhle en Ulrich Kasselman. Bij het Westfaalse stamboek was hij verantwoordelijk voor de fokkerij- en klantenservice voor Nederland en België.

Arno was nog steeds actief als trainer en coach. Het was zijn persoonlijke missie om de klassieke rijstijl, zijn kennis en jarenlange ervaring over te dragen aan de jongere generaties en trainers.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz