In België is King Edward gekozen tot Landbouwleven Paard van het Jaar. Vorige week won Henrik von Eckermann nog de Rolex Top Ten finale met de zoon van Edward uit een Feo de Lauzelle x Garibaldi II-moeder. Verder imponeerde de ruin het afgelopen jaar met zowel individueel als teamgoud tijdens de Wereldruiterspelen in Herning en pronkt hij bovenaan de WBFSH ranking. De prijsuitreiking vindt op dinsdag 27 december plaats tijdens Jumping Mechelen.

De ruin uit de fokkerij van Wim Impens (Oost-Vlaanderen, Ressegem) heeft als moeder Koningin de Lauzelle (Feo de Lauzelle) en als vader de Hannoveraans gefokte hengst Edward 28. Initieel was het de intentie van Impens een veelzijdig gefokt paard op de wereld te zetten. In totaal gaf moeder Lauzelle dertien veulens.

In totaal haalde de 12-jarige King Edward nu ongeveer ruim 1.740.000 euro bij elkaar gesprongen in prijzengelden. 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz