Eventingamazone Roxana Graman moest haar eerste military van Boekelo afbreken door een val op de laatste hindernis. Ter controle werd ze naar het ziekenhuis gebracht maar ze was al snel weer thuis. Daar in Schuinesloot is ze nu bezig met de aanleg van een compleet nieuw eventingterrein waarvoor afgelopen week de eerste werkzaamheden zijn gestart.

De 500 meter lange galoppeerbaan wordt op de nieuwste eb en vloed bodem gelegd: een project dat nog niet eerder in Nederland is uitgevoerd. Dit zorgt er voor dat de galoppeerbaan en de bijbehorende buitenbak het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Veel andere eventingterreinen zijn in de winter grotendeels onbruikbaar om te voorkomen dat de bodem kapot gelopen wordt. De verwachting is dat het terrein voor het volgende seizoen volledig in gebruik is.

Op dit moment starten er nog veel ruiters in deze best wel gevaarlijke sport zonder genoeg training of begeleiding. “We hopen door speciale evenementen te organiseren meer ruiters te trekken en die een betere opleiding kunnen geven”, vertelt Roxana Graman.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz