Janneke Boonzaaijer is de enige Nederlandse amazone die dit weekend een beetje mee kan komen met het internationale veld. Na de dressuur stond het Nederlandse ‘team’ negende van de tien deelnemende landen. Dat is er niet beter op geworden, sterker nog, Nederland doet na de cross helemaal niet meer mee.  

Ongetwijfeld wordt er op de topsportafdeling van de KNHS weer gediscussieerd of deze bondscoach wel de goede keuzes maakt. Voordeel is dat hij vaak erg tevreden is. Hopelijk levert het initiatief van de voorzitter van Boekelo de nodige spirit op om er in Nederland tenminste iets van te maken. Tim Lips, door de KNHS nog steeds ‘anchorman’ genoemd, gaf op en dat moest ook Thiery van Reine met de superervaren Harry Belafonte. Sanne Jong, met alle respect voor eigen fok, eigen bezit, etc., eindigde allerlaatste van de ruiters die de finish haalden. Janneke Boonzaaijer reed met de 12-jarige Bouncer (v. Killlinick Bouncer) echter een foutloze cross met 14 tijdfouten, zodat ze op weg lijkt naar het Nederlands kampioenschap, wat dat dan ook voorstelt.

Van de niet-teamleden kwam Roxana Graman uit Schuinesloot ten val op de laatste hindernis van de crosscountry. De amazone, voor de eerste keer in Boekelo, werd overgebracht naar het Medisch Spectrum Twente in Enschede voor nader onderzoek. Haar paard Forever hield geen nadelige gevolgen over aan de val.

In de stand voor het Nederlands kampioenschap staat Janneke Boonzaaijer nu als 40e bovenaan. Op 5,6 punten staat Beau Posthumus nu op de 43e plaatse tweede met alleen het springen morgen nog op het programma. Adriaan Smeulders vinden we al lager scrollend op de 50e plaats met 24 meer dan Janneke Boonzaaijer. Op de 58e plaats vinden we Stephan Hazeleger met ruim 20 punten achter Adriaan Smeulders.

De Britse ruiters domineren Boekelo, van de top-5 in het klassement zijn er 4 Brits. Leidster Laura Collett reed een foutloze cross met Dacapo net als Tom McEwen, Sarah Bullimore en Yasmin Ingham. Daartussen nestelde zich Nieuw-Zeelander Tim Price op de tweede plaats.

Klik hier voor de tussenstand

Foto Ashley Claus

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz