[responsive_menu_pro]

Thermochips…? Met deze thermochip kun je niet alleen het ID-nummer uitlezen maar je meet ook direct de temperatuur van het paard. Super handig! Aan de hand van de temperatuur kun je vaak de eerste tekenen van koorts al opmerken voor dat je dit op het oog kunt waarnemen. Ideaal wanneer je paard in de opfok staat of als je dagelijks de temperatuur wil opnemen van een paard in training.

We hebben het dan nog niet eens gehad over de fokmerries. Wist je dat de temperatuur van je merrie veel kan verklappen over het moment van bevallen. Een verlaagde lichaamstemperatuur kan duiden op een naderende bevalling.

Nog wat praktische informatie, de chip is niet groter dan je gewend bent. Denk aan de grootte van een rijstkorrel, verder vertoond het geen activiteit en bevat geen batterij. De chips zijn uit te lezen met een hiervoor bestemde reader, echter zijn er bestaande readers die ze ook kunnen uitlezen.

Wil jij je veulen laten chippen met een thermochip? Het AES stamboek is het eerste stamboek die deze chips aan biedt!

www.angloeuropeanstudbook.nl

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz