[responsive_menu_pro]

Maar liefst 262 dressuurcombinaties streden de afgelopen drie dagen op het terrein van de Develruiters in Heerjansdam om de kampioenstitels en de 35 startbewijzen voor de Hippiade van 17 t/m 21 augustus in Ermelo. Er werd alle dagen goed gereden maar de proeven van Renate van Uytert-van Vliet in de klasse Z2 met Johnny Depp (76.324%) en in de klasse ZZ-L met Just Wimphof (74.357%) waren een klasse apart. Tegen alle weersvoorspellingen in, hebben slechts enkele combinaties in de regen gereden, het was drie dagen prachtig weer. Alleen tijdens de prijsuitreikingen op zaterdag en zondag barstte onweersbuien los boven Heerjansdam, zodat deze in de binnenbaan plaatsvonden.

Renate van Uytert-van Vliet klasse apart Z2 & ZZ-L, Melanie van Dijke wint Z1
Renate van Uytert-van Vliet, startend voor RV Westland, zadelde de twee zeven-jarige hengsten Just Wimphof en Johnny Depp voor dit regiokampioenschap. In de klasse Z2 startte ze de Bordeaux-afstammeling Johnny Depp waarmee ze een record score van 76,324% behaalde. De combinatie kreeg zelfs een tien voor de uitgestrekte stap. In de klasse ZZ-L werd Renate van Uytert-van Vliet met Just Wimphof (v De Niro) voor het oog van de fokkers van de hengst, de familie Kramer, en de gehele familie Van Uytert met een score van 74.357% overtuigend eerste.
In de klasse Z1 werd Melanie van Dijke met Karma Design (v Negro) regiokampioen. Mara de Vries werd twee keer reservekampioen, met King de Niro Magni in de klasse Z en met Appstore in de klasse Z2. Emma van den Hooven werd met Severo, de hengst waarmee ze in 2020 nog de landelijke indoorkampioenschappen won in de klasse L2, dit weekend reservekampioen in de klasse ZZ-L. Naast de kampioenen en reservekampioenen mogen in de klasse Z1 ook Emma van den Hooven met Jarlien, Charell van ‘t Hoff met All Mighty King en Marloes Bakker-Maan met Jewel TC naar de Hippiade voor Zuid-Holland. In de klasse Z2 waren er ook nog startbewijzen voor Rosalie Mol met Kayman, Fransje van der Meer met Ochello van Matovi en voor Chris Epskamp met Individu. Zes combinaties mogen er voor Zuid-Holland naar de Hippiade in de klasse ZZ-L, dat zijn naast de kampioen en reservekampioen Kim Noordijk met Jupiter, Annelie Hoekstra met Just Romance, Gaby Spoeltman met Gyon en Tess Verkade met Benetton.

M staat voor mannen in klasse M
De M1 en M2 rubrieken vonden op vrijdag plaats. Daar bestond het deelnemersveld voor ruim 90% uit dames, maar maakten de heren de dienst uit. In de klasse M2 werd Brandon Duijndam als kampioen gehuldigd die met Ludo D een mooie 68.917% behaalde. Reservekampioen werd Lisanne Groenenboom met Freek Willem Pleasure met 65.417%.
In de klasse M1 behaalde Jesper van Heijst  met zijn Toto Jr afstammeling Tolondy een score van maar liefst 73.500%. Ook reservekampioen Sanne van der Giessen behaalde een prachtige score van 72,333% met haar vijf jaar oude Jazz-zoon Las Vegas.
Naar de Hippiade mogen in de klasse M1 ook Rosalie Mol met Limited Edition of Invictus, Marie José Calis met Limited Edition en Yulan Visser met Kasparov. In de klasse M2 zijn ook Jessica Buying met Káney, Michele Lancée-Klip met Milanco’s Yme Ids,  Jacqueline Rutten met July’s Dream en Gaby Spoeltman met Koh I Noor afgevaardigd naar de Hippiade.

Veelbelovend talent voor de toekomst in klassen B en L
De B, L1 en L2 rubrieken waren goed gevuld. De juryleden werden verrast door zeer aansprekende combinaties, daar gaan we vast de komende jaren meer van horen. In de klasse L2 werd Debby de Graaf kampioen met Drys Galloper. Reservekampioen werd Roelien Smit met Key of Life.
Nadine Grimbergen presenteerde Zafina op een heel aansprekende wijze, dat leverde haar een mooie score van 72,25% op en de kampioenstitel in de klasse L1. Claudia Boele behaalde met 71.33% ook een mooi resultaat met Gonne Be Famous en werd daarmee reservekampioen.
In de klasse B lagen de scores van de top drie combinaties heel dicht bijeen. Aicha Jongejan eindigde met 69,83% net iets hoger dan Gianna Gianotten met Lady Gaga en Lindsey de Graaf met Limara die beiden eindigden met 69%.
Verder mogen in de klasse L2 ook Brandon Duijndam (Delft) met Milarijk Vr, Sascha Heijmans met Lafayette en Emily Slooff  met Kasey Laphyn naar de Hippiade. In de klasse L1 zijn ook Louise Hoek met Jaza LS en Eva Klein met Jasper – VI afgevaardigd en in de klasse B mag ook Melissa van Noordennen met Loverboy B naar Ermelo komende maand.

Het jury-korps bestond de afgelopen dagen uit mevrouw Van Doorn , mevrouw Schaeffer-Smeets, mevrouw Boudens, de heer Ravensteyn, de heer Van der Woude, de heer Schotte, de heer Bedaf, de heer Heezen, mevrouw Mouwen- van Tilburg, mevrouw Hoolhorst, mevrouw Star, de heer Koenraadt, mevrouw Bevelander, mevrouw Reijm, mevrouw Kruis, mevrouw Clements, mevrouw Lurings, mevrouw Simonis-Snijders, mevrouw Groen-van Os, mevrouw de Winter, mevrouw Hoekstra en mevrouw Metzger-van der Poll.

“We hebben weer drie dagen mooie sport achter de rug hier bij de Develruiters in Heerjansdam. Dank aan alle officials, vrijwilligers en sponsoren, het was weer tiptop voor elkaar”,  zegt Diana Dessing, manager Wedstrijdzaken van de KNHS Regio Zuid-Holland. “Er is tijdens de lock down vast keihard getraind want veel combinaties toonden enorme progressie tijdens deze kampioenschappen. Ik heb dan ook hoge verwachtingen van deze afvaardiging dressuur paarden tijdens de komende Hippiade.”

Volgende week  (31 juli a.s.) is in Heerjansdam het outdoor regiokampioenschap dressuur pony’s.

Bekijk hier de volledige uitslagen

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz