Afgelopen voorjaar zijn in de Brabantse Kempen de eerste ruiter- en men- knooppuntennetwerken aangelegd, is de eerste Brabantse Ruiterkaart gelanceerd in samenwerking met Visit Brabant en is de webiste www.paardrijdenindekempen.nl online gegaan. Op deze website zijn onder andere een online routeplanner, leuke thema routes en bedrijven te vinden waar je met je paard van harte welkom bent! Een aantal enthousiaste ondernemers in de gemeente Reusel de Mierden zijn hier al op te vinden, alleen het knooppunten netwerk ontbreekt nog in deze gemeente, hier komt nu verandering in. Het college van B&W heeft onlangs besloten om het proces in gaan te zetten om aan te sluiten op het ruiterknooppunten netwerk in de Kempen. Hiermee wordt het Kempische netwerk met mooi gebied uitgebreid en ontstaan er weer meer nieuwe  aansluitingen op het Belgische netwerk.

Aanstaande dinsdag wordt er een online startbijeenkomst georganiseerd door de gemeente , in samenwerking met het routebureau van Visit  Brabant die voor de aanleg van het netwerk gaan zorgen in deze mooie gemeente waar o.a. een aantal mooie start, overnachtingslocaties en horecagelegenheden zijn gelegen waar je met je paard welkom bent. 

Na de overige Kempengemeenten wil de gemeente Reusel de Mierden middels het aanleggen van goede ruiter en men routes een positieve impuls kunnen geven aan het al levendige toerisme en de lokale economie. Niet lokale ruiters en menners zijn niet bekend met de mooiste en veilige routes welke geschikt zijn om over te rijden. Door deze routes aan te leggen met behulp van de lokale gebruikers, ondernemers en terreineigenaren  kom je langs de mooiste plekjes. Ze worden zowel digitaal middels online routeplanner als fysiek doormiddel van paaltjes aangegeven waardoor er zorgeloos te paard gereden kan worden door de gemeente. Door de huidige aanpak in samenwerking met het routebureau  wordt zoals bij fietsen en wandelen na de aanleg ook geborgd  dat het netwerk onderhouden wordt.

Het traject begint met een ontwerpfase waarvoor het route bureau van Visit Brabant de opdracht heeft gekregen van de gemeente Reusel de Mierden. Door de samenwerking met het routebureau sluit  het netwerk ook naadloos aan op de netwerken in  Brabant en België. .

Op dit moment zijn er in de gemeente Reusel de Mierden een aantal ommetjes welke veel gebruikt worden door de lokale ruiters, er zijn ruiterpaden in de bos en natuurgebieden en landgoederen.  Er ligt  ook nog een gedeelte van de Taxandria route welke door destijds door de Euregio grens overschrijdend is aangelegd, en de een klein netwerk  bij natuurpoort de Weeldseheide en Academy Bartels. Natuurlijk wordt er gekeken hoever er gebruik gemaakt kan worden van  deze “oude” routes en bestaande ommetjes over bestaande wegen en paden om een up to date netwerk te realiseren waar de ruiters en menners weer jaren plezier van hebben.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz