De eerste dag van het Hemelvaartconcours van de Rooise Ruiters en Ponyruiters in Sint-Oedenrode zit erop! Prachtige sport met als hoogtepunt de prestigieuze 1m40-rubriek om de Maarten van den Bosch Memorial. Thom van Dijck won de wisselbeker met Don Diablo (v. Vaillant) van de heer P. van Heeswijk. De beker werd traditiegetrouw uitgereikt door Jeroen van den Bosch.

“Dit was heel mooi! Er werd goed gestreden en hard gereden.” Uiteindelijk waren er vijf ruiters foutloos in de eerste omloop en kwamen zij terug voor de barrage. “In de barrage reden allemaal goede ruiters, maar Don Diablo pakte heel fijn aan.” En dat leverde het duo de Maarten van den Bosch wisselbeker op. Uit handen van Jeroen van den Bosch, mocht Thom deze beker in ontvangst nemen. Het was voor Thom en Don Diablo niet de eerste overwinning op dit niveau, eerder wisten zij dit klusje ook al te klaren in Asten. “Morgen rijd ik weer mee, maar dan niet met Don Diablo maar met een jong paard in de vijfjarige rubriek”, besluit Thom van Dijck.

De winnaar van vorig jaar, Anne Marie Poels, wist ook tot de barrage door te dringen. Helaas moest zij een springfout incasseren en kon ze haar titel niet prolongeren. Uiteindelijk werd zij vierde met Chintorelio (v.Chin Chin). Tweede werd Teun Vestjens met Felice (v.Calvaro), derde Tim van de Oetelaar met Fiola (v.Bustique) en vijfde werd Miranda Harrington met Chiva Z (v.Chippendale Z)

De eerste winnaar van vandaag was Dave Maarsen met Dolce Vita (v.Douglas) in de klasse ZZ, gevolgd door Nina van Enckevort met Darc Du Rona Z (v.Diarado) in de klasse Z. De laatste rubriek van vandaag was de klasse M. Daar ging de winst naar Yves Winkelmolen met zijn Untouched-zoon Hilton.

Morgen staan de klasse BB, B, L en de jongepaardenrubrieken 4- en 5-jarigen op het programma. Ook zaterdag staat nog in het teken van paardenspringsport gevolgd door het ponyspringen en bixie op zondag.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz