René Tebbel heeft vandaag onder Oekraïense vlag met de schimmelhengst Cosun de 1m50 ranking rubriek in Abu Dhabi gewonnen. De Amerikaanse Alice Debany Clero volgde op de tweede plaats met de eveneens Nederlands gefokte Amareusa S (v. Baloubet du Rouet). Derde werd voor Oostenrijk Kristaps Neretnieks met de 14-jarige ruin Moon Ray (v. Cornet Obolensky). 

De hengst Cosun (Up to Date x Cavalier, f. Arjan Roosjen en Marieke Kamps uit Gasselte) werd in 2010 op naam van Reinie Tewis kampioen van de KWPN Hengstenkeuring. Vanwege cornage, waaraan hij later geholpen werd, moest Cosun datzelfde jaar het verrichtingsonderzoek verlaten. Later volgde goedkeuring bij Studboook Zangersheide. De hengst bewees als jong paard al zijn kwaliteiten onder Nathalie van der Mei. Piet Raijmakers kocht de hengst later, waarna hij als Van Schijndel’s Cosun onder Piet jr. door het leven ging. in 2016 werd Cosun verkocht aan de vermogende Vladimir Tuganov. Sinds maart 2018 rijdt de voor Oekraïne uitkomende Tebbel de hengst af en toe.

Klik hier voor de uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz