Duitsland won vandaag de CSIO5* Nations Cup van de Verenigde Arabische Emiraten  in Abu Dhabi. Op enige afstand werd Ierland tweede, het team van de Verenigde Arabische Emiraten derde. Saoudi-Arabië werd vierde, Egypte vijfde.

Het Duitse team onder leiding van teamchef Manfred Schlüsselburg bestond uit Mario Stevens met Talisman de Mazure (v. Quincy), Sven Schlüsselburg met Bud Spencer (waar ook de FEI geen afstamming van weet), Miriam Schneider met Fidelius G (v. For Edition) en Philipp Weishaupt met Catokia (v. Catoki). In de eerste ronde bleven Stevens en Weishaupt foutloos, Schlüsselburg noteerde een tijdfout en Schneider had het geschrapte resultaat van 8 strafpunten.

In ronde twee kreeg Stevens vier strafpunten, Schlüsselburg kreeg opnieuw een tijdfout, Schneider bleef dit keer foutloos. Weishaupt verscheen niet meer aan de start en zo rondden de Duitsers af met een totaal 6 strafpunten.

Het Ierse team met Trevor Breen met KWPN-ruin Escapade H v. (Vingino), David Simpson met Jenson (v. Verdi TN), Shane Breen met Ipswich vd Wolfsakker (v. Carembar de Muze) en Mark McAuley met Jasco vd Bisschop (v. Dulf vd Bisschop) werd tweede. In ronde 1 bleven McAuley en Breen foutloos, Simpson deed dat in ronde 2. Het totaal van het Ierse team was 13 strafpunten.

Plaats drie was voor de Verenigde Arabische Emiraten. Sheikha Latifa Al Maktoum, Nadia Abdul Aziz Taryam, Abdullah Mohd Al Marri en Abdullah Humaid Al Muhairi waren samen goed voor 18 strafpunten.

Klik hier voor het volledige resultaat.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz