De tweede week van de Palm Beach Masters op de Deeridge Farms werd afgesloten met de eerste FEI Nations Cup van het jaar. Onder begeleiding van Stanny Van Paesschen sprong het Mexicaanse springteam naar de overwinning. Israel werd tweede, de Verenigde Staten derde, Ierland vierde.

Twee combinaties hielden over beide omlopen het hout in de lepels bij het Mexicaanse team. Eugenio Garza Perez rekende daarbij op Jos Verlooy’s voormalige Va Vite-zoon Victer Finn DH Z. Ook Manuel Gonzalez Dufrane noteerde een dubbel nulronde met de 12-jarige merrie Hortensia van de Leeuwerk (v. VDL Corland).

In het zadel van de 12-jarige KWPN-ruin,= Cor Bakker (v. Colandro) sprong Fernando Martinez Sommer in beide omlopen vier strafpunten bijeen. Juan Jose Zendejas Salgado noteerde in de tweede ronde met Tino la Chapelle (Mylord Carthago) acht strafpunten. Met een totaal van vier punten bleef het Mexicaanse springteam voor op Israel.

Voor het Israelische team sprong alleen Daniel Bluman over beide omlopen foutloos met de 11-jarige Ladriano z (Lawito). Met negen punten bleef Israel voor op het thuisland, Amerika. Dat zette toch de grote namen Elizabeth Madden met Breitling LS (0 en 4), Lucy Deslauriers met Hester (8 en 0), Laura Kraut met Confu (4 en 0) en McLain Ward met Azur ((4 en 4) in.

Klik hier voor de uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz