Alle weekenden in maart staat het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo in het teken van de Indoorkampioenschappen. Het eerste KNHS Indoorkampioenschap is dat van de Subtop dressuur. Deze titelstrijd wordt alleen op 2 maart verreden. Na de Subtop volgende de dressuur paarden en pony’s. De springruiters komen de laatste twee weekenden van maart in actie.

Doordat er minder combinaties aan de start komen dan verwacht op het Subtop kampioenschap, is het programma aangepast. Alle wedstrijden worden  nu op 2 maart verreden.
De inschrijving voor het KNHS Kampioenschap Senioren – Grand Prix, Young Riders, Junioren, U25 en Children was open. Voor de klassen Lichte Tour een ZZ-Zwaar hebben de deelnemers zich via voorrondes geselecteerd. Kijk hier voor een overzicht van de geselecteerde deelnemers in de Lichte Tour en ZZ-Zwaar. De startlijsten van dit kampioenschap komen uiterlijk 25 februari online.

Bekijk hier het nieuwe programma voor zaterdag 2 maart 2019.

In de weekenden van 8 en 9 maart en 15 en 16 maart komen de beste paarden en pony dressuurcombinaties van de verschillende regiokampioenschappen aan de start.
Vrijdag 8 maart strijden de paarden in de klassen L1, L2 en M1. Zaterdag 9 maart zijn het de pony combinaties in de klasse B cat. AB/C/DE, L1 AB/C/DE, M1/M2 AB/C/DE die voor het kampioenschap  gaan.
Vrijdag 15 maart komen de sterkste paarden combinaties in de klassen M2, Z1, Z2 en het ZZ-Licht aan de start. De dressuurkampioenschappen worden afgesloten op 16 maart met het kampioenschap voor de B-paarden en de pony’s klasse L2 AB/C/DE en  Z1/Z2 C/DE.

De KNHS Indoorkampioenschappen springen beginnen met de ponycombinaties. Op vrijdag 22 maart worden het kampioenschap B-springen verreden. In dit rijstijlkampioenschap staat bondscoach Edwin Hoogenraat als jurylid in de baan en voorziet de combinaties direct na hun parcours van de nodige handige tips en cijfers. Zaterdag 23 maart staan de klasse L, M, Z en ZZ voor de diverse pony categorieën op het programma.

De springpaarden sluiten de rij. Op vrijdag 29 maart staat het rijstijl kampioenschap in de klasse B op het programma. Zaterdag 30 maart wordt er gestreden om medailles in de klasse L. M, Z en ZZ.
Parcoursbouwer is tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen in handen van Paul Rooijmans en assistent Ard van den Eertwegh.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz