Leopold van Asten won vanavond met een messcherpe barragerit de 1m45 zware proef tijdens de Winter Masters. Met de schimmel VDL Groep Beauty (For Pleasure x Contender), gefokt door Wim Kuypers uit Breugel, deed hij wat vele andere barragekandidaten niet lukte: sneller rijden dan de Zweedse Karin Martinsen. Als laatste starter in de barrage lukte dat ook Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante (Canturano x Phin Phin), maar die moest in Leopold zijn meerdere erkennen.

Van de 85 deelnemers die vanavond aan de opgave in Kronenberg begonnen, slaagden er 23 in om de barrage te bereiken. In die extra omloop leek het er lang op dat de Zweedse Karin Martinsen de hoofdprijs mee zou nemen met Holsteins Matina, de 10-jarige Deens gefokte merrie Party Dance x Charmeur. Erkende prijsvechters als Bart Bles met Israel van de Dennehoeve (Thunder van de Zuuthoeve x Darco) of Albert Zoer met Florian (Zirocco Blue x Cardento) konden er niet aan komen. Helemaal aan het eind ging het voor Karin Martinsen toch nog fout.

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz