Kampioen van de AES Hengstenkeuring op vrijdag 8 februari in Schijndel werd Lembrion Narcotique, een 3-jarige Diamant de Semilly x Mr. Blue van Gerrit ter Harmselen van dekstation Enterbrook. Reservekampioen werd Constantino van het Ravensnest, een 3-jarige Cornet x Casall van Frederic en Isabel Coens uit België.

‘We hebben een mooie keuring gehad met veel heel overtuigende sportpaarden,’ vertelde jurylid Robbert Ehrens die samen met Bert van den Oetelaar en Robin Beekink de jury vormde tijdens de AES Hengstenkeuring op vrijdag 8 februari in Schijndel. ‘Natuurlijk kijken we als stamboek voor sportpaarden vooral naar de aanleg en de capaciteiten als sportpaard, dat heeft bij de keuze ook wel meegewogen. En gelukkig heeft het AES ook de mogelijkheid om een hengst een registered-status te geven, waardoor een beperkt aantal eigen merries kan worden bediend.”

“De kampioen Lembrion Narcotique is een zeer compleet paard, met een sterk model, heel veel werklust, en een geweldig overzicht op de sprong. De reservekampioen was wat jeugdiger maar deze jonge Cornet overtuigde ook sterk als springpaard met zijn atletisch gebruik van het lichaam. In totaal hebben we veel paarden of registered of licensed gemaakt, maar ook enkele approved. Irish Coffee PR van Petra Klapdoor en Rob Hatzmann, bij voorbeeld, een 6-jarige Emerald x Indoctro, die goed werd voorgesteld door Annette Wolf. Een paard met heel veel mogelijkheden. En ook Pepper van de Bisschop, de Vannan x Cicero  van Peter Schollaert van Hippisch Centrum Tollembeek, een hengst die in zijn model nog te jeugdig is maar zo enorm overtuigde op de sprong. En dan zijn we wel het stamboek voor sportpaarden hè. Het beste dressuurpaard was ook helemaal spring-gefokt, we hebben nog even in het boekje gekeken of dat wel klopte. Gabri MH, een driejarige Gentleman x Darius van Peter Mulkens, een hengst met heel veel kracht, goed opwaarts bewegend, en met een goed werkende motor van achteren.”

Klik hier voor de deelnemende hengsten

 

 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz