Harrie Smolders uit Lage Mierde is voor de tweede achtereenvolgende keer in zijn carrière verkozen tot ‘Ruiter van het Jaar’. De uitverkiezing heeft hij vooral te danken aan het feit dat hij van mei tot en met december 2018 op de eerste plaats van de FEI Wereldranglijst stond.

De door het Bestuur van Indoor Brabant ingestelde Commissie heeft zich voor de 53e keer gebogen over de verrichtingen van de Nederlandse paardensporters. Tijdens de Wereldkampioenschappen in Tryon (USA) werden weliswaar (para)Olympische teamkwalificaties behaald (dressuur, springen en paradressuur) -en dat is op zich verdienstelijk en betekent dat ons land in de desbetreffende disciplines tot de beste acht landen ter wereld behoort- maar de medailles kwamen uitsluitend op het conto van de paradressuurruiters en de menners (teamzilver voor Koos de Ronde en Bram en IJsbrand Chardon). De paradressuurruiters waren zelfs heel succesvol (teamgoud en tweemaal individueel goud voor zowel Rixt van der Horst als Sanne Voets).

De Commissie kende vier nominaties voor de titel ‘Ruiter van het Jaar’ toe. In alfabetische volgorde:De beroepspikeur Rick Ebbinge,  paradressuuramazone Rixt van der Horst, springruiter Harrie Smolders en paradressuuramazone Sanne Voets.

De Commissie kende evenals vorig jaar één eervolle vermelding toe. Die valt het Paradressuurteam ten deel, bestaande uit Nicole den Dulk, Rixt van der Horst, Frank Hosmar en Sanne Voets. Zij werden in Tryon als team op fraaie wijze wereldkampioen en Nederland komt daarmee op de shortlist voor deelname aan de Paralympics van Tokyo 2020 te staan.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz