Tijdens de KWPN Stallion Show vandaag ontving Apache het keurpredicaat. Emmelie Scholtens stelde de bruine UB40-zoon voor aan het publiek.

Het keurpredicaat wordt toegekend aan hengsten wanneer de eerste jaargang nakomelingen minstens zeven jaar is, de exterieur- en sportvererving van de nakomelingen zich positief onderscheidt en wanneer de hengst een sportindex heeft vanaf 140 met een betrouwbaarheid van minstens 85%.

Apache werd geboren bij Tonnie van de Koppel uit Wadenoijen die de moeder van Apache, de Krack C-dochter Tolanda, in mede-eigendom had met Erie Minkman uit Otten. In het najaar van 2008 werd hij goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst, vervolgens nam Emmelie Scholtens de teugels over die hem tot op het hoogste niveau bracht. Tijdens Jumping Amsterdam vorig weekend behaalde Apache bijna 80% in de kür op muziek en ook in de fokkerij weet hij te overtuigen.

Uit zijn eerste jaargangen loopt een aantal zeer succesvolle nakomelingen in de sport, zoals Gaudi Vita van Joyce Heutink, de vanmiddag aangewezen Cum Laude van Vai Bruntink, Edeem van Jessica Nijpjes, Grand-Charmeur van Jonna Schelstraete en Ferrari STH van Jeanine Nekeman. Inmiddels heeft Apache ook al vijf KWPN-goedgekeurde zonen: Grand Galaxy Win, Hometown, Improver VDT, Intro K en keuringskampioen Indian Rock.

Van Apache zijn 217 nakomelingen ingeschreven in het stamboek. Daarvan heeft 73% het sterpredicaat of hoger. De fokwaarde sport is 141 met een hoge betrouwbaarheid van 92%. Zowel zijn exterieur fokwaarde als die van het vrij bewegen zijn met respectievelijk 110 en 115 en een betrouwbaarheid van 95% ver boven het gemiddelde.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz