Bij de springhengsten ontving vandaag Eldorado van de Zeshoek het keurpredicaat. Willem Greve nam voor de gelegenheid opnieuw plaats in het zadel van de machtige hengst en in het bijzijn van zijn fokkers werd Eldorado gehuldigd. 

Ieder jaar worden op de KWPN Stallion Show de nieuwe predicaathengsten bekend gemaakt. Het keurpredicaat wordt toegekend aan hengsten wanneer de eerste jaargang nakomelingen minstens zeven jaar is, de exterieurvererving van de nakomelingen zich positief onderscheidt, de sportvererving van de nakomelingen zich positief onderscheidt  en wanneer de hengst een sportindex heeft vanaf 140 met een betrouwbaarheid van minstens 85%.

Eldorado van de Zeshoek is gefokt in de stallen van P. Merckx uit het Belgische Stekene. De vader van Eldorado van de Zeshoek is de Olympische hengst Clinton. De moeder Byou Orai is een merrie die zelf Grand Prix liep en een dochter is van Toulon uit een moeder van Calypso III x Latano.

Eldorado werd in Den Bosch aangewezen en deed zijn test toen nog in Stegeren. Hij viel vooral op door zijn ongekende vermogen en zijn reflexen. Onder Willem Greve liep hij op het hoogste niveau en kwam hij enkele keren in actie voor het Nederlandse team in de Nations Cup.

Momenteel zijn zijn meest succesvolle internationale nakomelingen Japatero van Jos Verlooy, diens volle zus Killer Queen van Daniel Deusser en Jeunesse van Yves Vanderhasselt. Eldorado van de Zeshoek heeft al drie goedgekeurde zonen bij het KWPN waarbij zowel Grandorado en Highway TN zich zeer veelbelovend ontwikkelen. Eldorado zelf is ook Ambassadeur bij het BWP.

Pieter Kersten maakte deel uit van de hengstenkeuringscommissie toen Eldorado werd goedgekeurd: “Eldorado van de Zeshoek weet sportvererving en exteriervererving duidelijk te combineren. Zijn fokwaarde sport is 148 met een hoge betrouwbaarheid van 93%. 70% van het aantal aangeboden merries op de keuring werd ster of kreeg een hoger predikaat. Een terechte nieuwe keurhengst van de combinatie Team Nijhof en Kees van den Oetelaar!”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz