Zojuist vormde de VHO Trofee de afsluiting van een mooie springdag. Na een spannende barrage viel de prestigieuze prijs in handen van Monique van den Broek met de Cantos-zoon Gullit HBC.

Slechts zes hengsten prijkten er op de startlijst van de VHO Trofee, maar dat waren niet de minsten. En dat gold ook voor hun ruiters. Als vierde ruiter in de barrage besloot Monique van der Broek ervoor te gaan. Vol gas reed ze de patente Cantos-zoon door het parcours, steeds bleef hij alert en dacht mee. Even leek het fout te gaan op de één na laatste hindernis toen Monique met haar voet het bordje op de vleugel van de hindernis raakte en de hindernis vervaarlijk bewoog. Maar alles bleef liggen en met haar tijd van 35.88 was ze ruim een seconde sneller van Willem Greve met de groot galopperende Grandorado TN. Alleen de laatste starter Jur Vrieling met Freeman VDL kon van den Broek nog van de overwinning houden. Hij ging voortvarend van start maar na een inschattingsfout op de Horse Insurance oxer, waren hun kansen vergeven. Een mooie overwinning voor de enige vrouw in het gezelschap. Monique: “Ik rij hem al sinds zijn derde jaar. Hij is zo meewerkend en heeft een geweldige instelling. Dat ik hier kon winnen tussen al die ervaren ruiters, dat is echt heel gaaf!” Albert Zoer en Florian eindigden met 35,76 op de derde tijd.

Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz