Er is geen dressuurpaard ter wereld dat zoveel harten heeft veroverd als Totilas. In de dressuurpiste, maar inmiddels ook daarbuiten, bezorgt hij nog steeds iedereen kippenvel. Nu deze levende legende zelf niet meer in de wedstrijdring verschijnt, zorgen zijn (klein)kinderen ervoor dat we hem niet vergeten. Op vrijdagavond 1 februari komt Totilas naar de KWPN Stallion Show in de show ‘Black Magic’!

Europees kampioen, wereldkampioen, winnaar van de wereldbekerfinale en vele internationale Grand Prix-overwinningen met zelfs scores van boven de 90%: een palmares om van te dromen! Samen met Edward Gal steeg hij boven de wereldtop uit. Na een sportieve loopbaan onder de Duitse ruiter Matthias Alexander Rath ging hij in 2015 met pensioen. Inmiddels is de zwarte hengst negentien jaar oud en gestald op Gestüt Schafhof, waar Matthias traint en woont.

Na negen jaar maakt de dressuurlegende Totilas opnieuw zijn opwachting in de piste van de KWPN Stallion Show in de Brabanthallen in Den Bosch. In 2010 was hij aanwezig bij het afscheid van zijn vader Gribaldi, en werd hij voor het tweede jaar op rij gehuldigd als KWPN Paard van het Jaar. Dit jaar draait de show om hem én zijn nazaten. Drie van zijn KWPN-goedgekeurde zonen, GLOCK’s Toto Jr., GLOCK’s Total U.S. en GLOCK’s Trafalgar, betreden de piste en onder hun ruiters zullen deze hengsten laten zien dat zij hun afkomst niet verloochenen. Het ijzersterke genenpakket vertaalt zich in enorme bewegingskwaliteiten. Maar dat niet alleen, ook zijn kleinzonen ontbreken niet in deze show: de dekhengsten Kayne, Koning, King Karim en GLOCK’s Taminiau, maken ook  hun opwachting. Nadat zij eerder op deze avond al te bewonderen zijn in de presentatie van de hengsten die door het KWPN in 2018 voor de dekdienst zijn goedgekeurd, komen zij speciaal voor deze show nogmaals in de piste, ditmaal aan de hand. Hoe mooi is het dan dat Totilas ook zelf onderdeel vormt van deze fantastische show! Aan de hand zal hij de piste op de KWPN Stallion Show betreden en samen met zijn (klein)zonen is het volop genieten van de deze schitterende hengsten!

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz