Het 1m60-paard Fasther is door de familie Moerings verkocht naar Amerika. Daar wordt de  vosruin onder begeleiding van McLain Ward gereden door Lillie Keenan. Fasther is afgelopen dinsdag vertrokken.

Fasther werd in 2010 geboren bij Moerings Sportpaarden in West-Brabant. De Nabab de Reve-zoon Vigo d’Arsouilles is de vader, de Farmer-keurmerrie Blisther, zelf 1m30 geklasseerd, de moeder. Zij is een dochter van de bekende Zevenster-merrie Esther, die als veulen door Geert Moerings werd aangekocht en waaruit hij maar liefst vier paarden fokte die 1m50 en hoger sprongen: Manchester (v. Guidam) met de Quatarees Saeed Nasser Al-Qadhi, Ralvesther van Calvaro met onder andere de Amerikaanse Candice King, Twisther (v. Farmer) met Jonathan McCrea en Vesther (v. Guidam) met de Italiaan Gianni Govoni.

Fasther werd bij de familie Moerings opgeleid. Vader Geert reed de vosruin naar goede klasseringen in het M, Z en ZZ, zoon Bas startte hem bij de junioren toen hij 7 was en bij de young riders op z’n 8e. Afgelopen december reed Bas zijn eerste 1m60 met Fasther in Luik.

 

 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz