Manege De Molenheide in Schijndel is voorzien van nieuwe bodems. De twee rijhallen zijn weer up-to-date voor Indoor De Meijerij, de Brabantse kampioenschappen en nieuwe evenementen. In totaal is er de afgelopen weken bijna 1000 ton zand de hallen ingereden.

“Het was hard nodig,” vertelt Joris van den Oetelaar. “In de kleine hal van 55 x 26 meter lag de basis er eigenlijk al 40 jaar in, in de nieuwe grote hal van 85 x 30 meter al 13 jaar. We hebben nou flink geïnvesteerd om de locatie weer opnieuw op de kaart te zetten voor de sport. De oude bodems zijn afgegraven, er is beton op gestort en toen hebben we een laag van ruim 16 cm speciaal zand uit de buurt van Charleroi gemengd met vlokken aangelegd. Het voordeel van dit systeem is dat vooral voor de spring- en dressuurwedstrijden de bodem ideaal is maar ook dat we de bodem bij andere evenementen buiten  in aparte onderkomens kunnen opslaan.”

Indoor De Meijerij is het eerste grotere evenement dat kan profiteren van de nieuwe bodem. Het springconcours wordt gehouden van 18 t/m 20 januari. Inschrijving kan via het nieuwe inschrijfsysteem van olland.biz op www.srdm.nl. Klik daarvoor hier. De Brabantse kampioenschappen worden in alle disciplines vanaf 25 januari tot en met eind februari gehouden in Schijndel. Kijk hier voor het volledige overzicht.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz