De KFPS-Hengstenkeuring 2019 in het WTC-Expo in Leeuwarden start volgende week donderdag traditiegetrouw met de tweede bezichtiging van jonge hengsten. Voor die tweede bezichtiging heeft een ongekend aantal hengsten gekwalificeerd. Maar liefst 91 hengsten zullen voor de hengstenkeuringsjury verschijnen. Dit grote aantal is te danken aan het feit dat een extreem klein aantal hengsten is afgevallen op basis van de eisen voor röntgenopnamen en spermakwaliteit. Van de 102 voor de tweede bezichtiging aangewezen hengsten kregen er slechts 11 geen groen licht.

Ook in kwalitatieve zin lijkt het een prima jaargang te worden. Van de deelnemende jonge hengsten hebben 43 een exterieurfokwaarde van 106 of hoger. Vorig jaar waren dit er 25.

Overzicht afstamming en fokwaarden deelnemende hengsten

 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz