De FEI heeft bekendgemaakt welke regels vanaf 1 januari van toepassing zijn op de FEI-springwedstrijden. De belangrijkste nieuwe regels hebben betrekking op het gebruik van beenbescherming aan de achterbenen. Daarnaast mogen voortaan wedstrijden voor 5-jarige paarden worden uitgeschreven en zijn de regels voor het groeten en de hoofdbescherming aangepast. Deelnemers mogen ook voortaan rijden in een rij-jasje met elke gewenste kleur

Over het algemeen geldt dat de achterbeschermers niet langer mogen zijn dan 20 cm, glad moeten zijn aan de binnenkant (schapenvacht en stiksels zijn toegestaan) en twee elastische banden moeten hebben die elk minimaal 2,5 cm breed zijn. Deze riempjes/banden mogen niet om de beschermer heen gewikkeld worden. In het FEI-reglement zijn de toegestane beenbeschermers gedetailleerd beschreven per categorie.

Download FEI-springreglement 2019 hier.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz