Winnen, dat is wat de Denzel van ’t Meulenhof-zoon Ipsthar met Bas Moerings het liefste doet. In Zuidbroek stond hij weer eens met de neus vooraan in de Blom Hengstencompetitie klasse M.

Dertien hengsten wisten door te dringen tot de barrage van de goed bezette klasse M. Thijs Meulemeesters zette met de zelfgefokte Interest (Andiamo uit Olithya ster van Concorde) een hele snelle foutloze tijd neer, maar niemand is veilig totdat Ipsthar is geweest. Dat bleek ook vandaag weer. Want ondanks dat Thijs heel kort draaide met de goed meewerkende Interest, zette Bas Moerings een beduidend snellere tijd neer met het familiefokproduct Ipsthar (Denzel van ’t Meulenhof uit Vestha stb prest van Farmer). Super efficïent en op z’n spreekwoordelijke sloffen sleepte Ipsthar daarmee de zoveelste overwinning binnen. “Mooi he! Het liep ook echt vloeiend”, reageerde Bas. “Gelijk in de eerste lijn konden we al een galoppas weglaten, en hij wil zo graag naar voren dat ik daardoor altijd in het voordeel ben. Hij springt ook nooit veel hoger dan nodig, dat is echt zijn slimmigheid.” De komende dagen komt de hengst ook nog in actie op het concours in Zuidbroek. “Hij lijdt zo weinig van het springen, en ze leren hier veel van! Vandaag heb ik wel voor de winst gereden, morgen om 8 uur zullen we het wat rustiger aan doen.” Ook in de wedstrijd in Ermelo stond het duo, de winnaars van de hengstencompetitie vorig jaar, al vooraan.

Opnieuw een Apple in de prijzen
Remco Been kon zich met de derde KWPN-goedgekeurde hengst op rij, de goed springende Eurocool’s I Am London Apple (Carembar de Muze uit Wijnappel elite IBOP-spr pref prest PROK d-oc van Contendro I, f/g Nico van Maaswaal, opstellen.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz