Een mooie score voor het Anglo European Studbook vanmiddag in Mechelen: de eerste zes geplaatste hengsten in de  rubriek voor 6-jarige hengsten zijn AES-gekeurd. Winnaar werd Jan Vermeiren met de Plot Blue x Darco-hengst Mr. Idol S.

Negen van de achttien deelnemende combinaties plaatsten zich voor de barrage in deze hengstencompetitierubriek voor 6-jarige.  Jan Vermeiren zette met een ander paard de toon: met Mr Uno-K Van ’t Katteneye (Numero Uno x Kannan) zou hij als vierde eindigen. Bart Anthonissen verbeterde de tijd met Mr Blue C (Mr Blue x Parco), waarmee hij tweede werd. In het zadel van de Plot Blue-zoon Mr Idol S had Jan Vermeiren nog een tweede kans. Een snelle laatste lijn met een galoppas minder reed zorgde voor de nieuwe leiderspositie van Vermeiren. Harrie Smolders volgde op de derde plaats met Escape Z, de uit England afkomstige Emerald x Heartbreaker.  Vijfde werd Zalando vh Schaarbroek Z (Zandor Z xx Cento Lano) met Laurent Nuyens, zesde werd Chambertino (Chambertin x Orlando) van Nick Vrins, die ook dubbel foutloos sprong.

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz