De sympathieke Italiaanse springruiter Giampiero Garofalo was vanavond de beste in de afsluitende Grand Prix van de Peelbergen. Met Emo, de Vleut x Polydor van Kees van den Oetelaar en het Italiaanse Equita, was hij de beste in de barrage met 16 combinaties. 

Kees van den Oetelaar kocht Emo als veulentje bij een van zijn vaste adressen, de familie Wolters in Groningen: “Uit de Polydor-merie Rachna, een van de beste merries van Nederland. Mijn vrouw Lynn heeft ermee gereden, later even Maikel van der Vleuten, daarna nog Johnny Pals. Hij is nu 9, maar als jong paard heeft ie Aken en alles gelopen.  Gampiero zit bij mij op stal, normaal gesprongen blijft hij hem rijden. Emo kan alles springen, is ook heel sensibel, hij heeft in elk geval heel veel kwaliteit. En waar het naar toe gaat, dat kun je niet zeggen.”

Maar liefst 56 combinaties deden hun best om in de Grote Prijs te presteren. Hoewel er veel Nederlandse combinaties aan de start kamen, was het alleen Sanne Thijssen die zich voorin kon melden. Met Celine M Z (Crusador x Orame) werd ze knap derde. Pieter Clemens, de Belgische springruiter in dienst van Jos Lansink, ging haar voor met Cadero (Camaro M x Cortez), in eigendom van de man van Beezie Madden. Sophie Hinners uit Duitsland en Julien Anquetin uit Frankrijk maakten er een heel internationale top-5 van.

Klik hier voor het resultaat

 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz