Op zaterdagavond was Jack Ansems de beste in de Grote Prijs van de Wintershow in de Peelbergen. Met Flierefluiter liet hij Monique van den Broek, Rodrigo Almeida, Tim Schellekens en Teddy van de Rijt achter zich.

Jack was uiteraard tevreden over zijn prestatie: “Flierefluiter sprong heel goed. Het is een Zirocco Blue VDL van springruiter Bas van Opstal en zijn vader, die hem ook zelf gefokt hebben. Dit was voor mij een prima concours, want in de Z-finale was ik ook al tweede met Darwin, een Quantum x Ahorn van Julia Geers uit Breugel. Zij reed hem in het Z of ZZ maar dat was moeilijk te combineren met drie B-paarden.”

In de Peelbergen was het druk: “Heel druk zelfs, met rubrieken van 160 of 170 deelnemers, met heel veel buitenlanders. Voor de ontwikkeling van de sport is het wel goed, op het voorterrein is het wat aanpassen, de meesten van die buitenlanders hebben toch soms een iets ander systeem. Op een gegeven moment waren we met 18 ruiters aan het losrijden, waren Pieter Keunen en ik de enige Nederlanders. En dat op een gewone Peelbergen-competitie-wedstrijd.”

Jack beleeft goede tijden met zijn Stal Tandhof, gevestigd in de accommodatie van Hans en Rian van den Bosch: “Weer een goed paard verkocht, nieuwe paarden erbij, maar ook nieuw lesklanten, jonge mensen die ik ga begeleiden en trainen, mee op wedstrijd en zo. Laatst in Vragender had ik zes ruiters bij de pony’s, junioren en young riders om te begeleiden. Een mooi concours, maar met jonge ruiters weet je dat succes en tegenslag  elkaar afwisselen. Maar heel leuk om te doen!”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz