Het bestuur van het Duitse Olympische Comité (DOKR) heeft besloten dat Duitse ruiters tot eind 2019 geen startvergunning ontvangen voor internationale wedstrijden in Dubai. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken.

In februari 2017 heeft de DOKR voor het eerst deze beslissing genomen omdat er steeds weer negatief nieuws gemeld werd over lange afstandsritten in Dubai. Nu is deze beslissing bevestigd: wie deelneemt aan wedstrijden in Dubai wordt automatisch uitgesloten van nominatie voor kampioenschappen of de nationale ploeg. Daarnaast worden Duitse wedstrijdorganisatoren aangemoedigd geen ruiters uit de Verenigde Arabische Emiraten uit te nodigen. Het bestuur van de Vereniging van Duitse Endurance Ruiters (VDD) ondersteunt deze beslissing.

Zoals algemeen bekend buigt een speciale commissie van de FEI zich over de misstanden in de sport. Voor Nederland neemt Pieter Wiersinga daaraan deel.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz