In Schijndel is vanochtend de opwaarderingskeuring van het Anglo-European Studbook gehouden. Drie hengsten kregen de hoogste status ‘Approved’, vijf werden gepromoveerd tot ‘Licensed’.

De juryleden Koen Olaerts, Robin Beekink en Robbert Ehrens jureerden tien hengsten om te bekijken of ze gepromoveerd konden worden naar de status ‘approved’, die recht geeft op deelname aan de Belgische hengstencompetitie. Dat lukte bij drie hengsten.

De jonge Comme il Faut x Animo x Libero H van Harrie Theeuwes maakte indruk als een grootramig paard met een goede instelling, een goed lichaamsgebruik en veel vermogen. Ook de Nabab de Reve van Esther Manders imponeerde. De grootgebouwde hengst uit een Quatoubet du Rouet x Iris Landai-moeder moest in het begin even wennen maar liet toch al snel heel veel kracht en kwaliteit op de sprong zien. Ook de dressuurhengst Hot Chocolate (foto) werd ‘approved’. Deze zwarte Apache-zoon deed afgelopen jaar namens Nederland al mee aan het WK voor 6-jarige dressuurpaarden. Hij is een mooi opwaarts gebouwde en bewegende zoon van een Decor Dreamcatcher x Diamond Hit-moeder.

Licensed (de stap voor ‘appoved’)werden:
– For Pleasure x Vigo d’Arsouilles x Guidam van Wesley Mulder
– Echo van het Neerenboschx  Cicero Z van Paemel x Quickfeuer van Koekshof van Eric Laenen
– Eldorado van de Zeshoek x VDL Groep Verdi TN NOP x Numero Uno van Rob Gradussen
– Jaguar Mail x Houston x Bigarreau du Cap van M. De Smidt
– Desperado x Jazz x Damiro van Olga Akse

Robin Beekink feliciteert amazone Esmee van Geijtenbeek van Hot Chocolate

 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz