Na een vruchtbare nakeuring is het totaal aantal voor Den Bosch geselecteerde dressuurhengsten uitgekomen op 107. Veertien daarvan kregen maandag groen licht.

De dressuurhengstenkeuringscommissie kreeg 25 hengsten te beoordelen. Twee oudere hengsten konden op basis van hun prestaties gelijk worden uitgenodigd voor de derde bezichtiging, dit betreft de Lichte Tour-geklasseerde All At Once (v.Ampère) en Crosby (v.Chippendale). “Deze hengsten zijn vanwege hun eigen prestaties vrij gesteld voor het vrij bewegen en mogen rechtstreeks naar de derde bezichtiging. Op voorwaarde dat ze nog wel nakomelingen tonen voorafgaand aan Den Bosch”, licht commissievoorzitter Bert Rutten toe.

Topaanvoerder
Grand Galaxy Win kreeg vandaag zijn zevende en achtste zoon aangewezen voor de tweede bezichtiging, en ook jonge verervers als Daily Diamond, Governor, Ferdeaux, Glock’s Toto Jr. en Hennessy kregen via de nakeuring nog zonen door. “Na afloop van deze nakeuring kunnen we concluderen dat we met een hele fijne collectie naar Den Bosch gaan. We hebben goede hoop, ook omdat we hengsten hebben kunnen aanwijzen die niet alleen goed kunnen bewegen en goed gemodelleerd zijn, maar ook veel sport in de moederlijn hebben. Daar hebben we vandaag ook een aantal van in de baan gehad.” Daarnaast zijn er diverse buitenlands gefokte hengsten voor de tweede bezichtiging geselecteerd. “Die hengsten kunnen eventueel bijdragen aan de Nederlandse fokkerij vanwege hun bloedspreiding.” Zo kregen vandaag onder meer zonen van Millennium en Morricone groen licht.

Bekijk hier de uitslagen

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz