CHI Genève is een luxe concours en dat geldt ook voor de prijzengelden. Voor de winnaar in de 1.60m-eGrand Prix in het kader van de Rolex Grand Slam stond maar liefst CHF 400.000 klaar. Die winnaar werd na een spannende en spectaculaire barrage Marcus Ehning, die ook in het jaaroverzicht van prijswinnaars al een mooie stand had met meer dan € 1,3 miljoen. Met de Frans gefokte Pret a Tout was hij de eerste foutloze in de barrage en naar later bleek ook de snelste.

Met 11 combinaties in de barrage werd het voor Ehning soms wel even spannend. Steve Guerdat deed een scherpe aanval op zijn tijd met Albfuehren´s Bianca maar bleef er 45/100 seconde boven, goed voor de tweede plaats. Ook Darragh Kenny (Ierland) met de Cornet Obolensky-zoon Balou du Reventon en Pieter Devos (België) met Espoir kwamen heel dicht in de buurt maar ze werden resp. derde en vierde.

Harrie Smolders reed een bekeken rit met Don VHP Z NOP, bleef een kleine drie seconden achter de  top-4 maar bleef wel foutloos en dat betekende een mooie vijfde plaats.

Resultaten

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz