Tijdens Jumping Mechelen staat op 26 december een mooi experiment op het programma: drie disciplines in één team. Dochter Jorinde en vader Wim Verwimp vertegenwoordigen elk een ander team. Vier teams van drie ruiter strijden tegen elkaar, waarbij elke ruiter naast de eigen discipline ook in een andere discipline meedoet. Jorinde en Wim Verwimp hebben allebei gekozen voor het springen naast hun eigen discipline dressuur, waarin Jorinde Arie Sollenburg rijdt en Wim Cape Town.

Beiden zijn ze druk bezig met springlessen: “Prachtig om te doen, ik kijk er echt naar uit,” zegt Jorinde. “We moeten wel even uit onze comfort zone maar dat is juist leuk. Ik mag gelukkig het springpaard van Claudia Becker lenen, geweldig van haar. Ik voel me wel een beetje een amateur hoor.”

De teams:
Team 1
Dominique Hendrickx (jumping)
Wim Verwimp (dressage)
Wouter De Cleene (eventing)

Team 2
Rudi Helsen (jumping)
Peter Pieters (dressage)
Maxim Lambrecht (eventing)

Team 3
Jean De Grande (jumping)
Jorinde Verwimp (dressage)
Janus Archie (eventing)

Team 4
Patrick Spits (jumping)
Sophie Baetens (dressage)
Kurt Heyndrickx (eventing)

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz