Op 26 november is Cees Schellekens overleden. Cees  was een bekend en graag gezien jurylid bij veel springwedstrijden in Brabant. Een provincie die hij als zijn broekzak kende want hij was jarenlang de privé-chauffeur van de Brabantse Commissaris van de Koningin, een baan waar hij vaak trots over vertelde. Na zijn pensionering was het jureren zijn grote passie.

Cees was de laatste van het “dreamteam” of de “drie musketiers” zoals ze genoemd werden. Martien van Doremalen, Martien Janssen en Cees Schellekens: met z’n drieën hebben ze vele wedstrijden gejureerd en van het nodige commentaar voorzien. Een van de vragen die Cees stelde bij het zien van een vrouwelijke schrijfster was: ‘Ben je zwanger? Nee… dan steek ik een sigaartje op.’ Cees en de sigaar waren onafscheidelijk.

Tot de laatste week was Cees actief als springjury. Zijn altijd vrolijke en positieve verschijning zorgde ervoor dat alle ruiters en collega-juryleden Cees herinneren als een eerlijke, gezellige en prettige man. Veel springruiters en collega-juryleden in Brabant zullen hem gaan missen.

De afscheidsdienst vindt plaats op zaterdag 1 december om 13.30 uur in Manege de Aula, Gemondseweg 48 in Sint-Michielsgestel.

foto Madelon Dekkers

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz