De springcollectie voor de tweede bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring krijgt al aardig vorm. Vandaag zijn er in de eerste bezichtiging in Ermelo twaalf hengsten bij gekomen, waaronder drie afstammend van Etoulon VDL en drie van Diamant de Semilly. Ook vond vandaag de eerste bezichtiging van de Gelderse hengsten plaats.

Na vier dagen eerste bezichtiging, met morgen, maandag en de nakeuring nog te gaan, staat de teller op 58 hengsten. “Vandaag was een dag zonder echte hoogtepunten, maar wel een stel interessante hengsten om mee verder te gaan. Van Etoulon VDL hebben we een paar fijne, rijtypische zonen kunnen selecteren. Heel aansprekende paarden die nog wat aan kracht kunnen winnen. Ook hadden we meerdere zonen van Diamant de Semilly, die qua type heel uiteenlopend waren. We hebben drie moderne zonen kunnen aanwijzen voor Den Bosch, die met goede reflexen sprongen”, aldus Cor Loeffen. “Naast Etoulon VDL hebben we ook van andere hengsten uit deze E-jaargang fijne zonen gezien, zoals van Edinburgh en El Salvador.”

Van de zeven gepresenteerde Gelderse hengsten kregen er drie groen licht voor Den Bosch, afstammend van Edmundo, Guardian S en High Five U.S.

Bekijk hier de uitslagen van vandaag.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz