De Ierse ruiter met een Duitse stal Bertram Allen liet de concurrentie achter zich in de 1.55m Longines Trophy Grand Prix in Maastricht. Met de 12-jarige BWP-ruin Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin) snelde hij via een foutloze barrage naar de overwinning in 38,99 seconden.Zeven combinaties wisten zich te kwalificeren voor de barrage.

Gerco SChröder loodste de 15-jarige Glock’s Cognac Champblanc foutloos door de barrage in 39,38 seconden. Met de Clearway-zoon sprong hij naar een tweede plaats. Kim Emmen volgde op de voet met de 10-jarige Delvaux (Chacco-Blue), een plaats die ze op zaterdag ook al bemachtigde in de Van Mossel Prijs over 1.50m.

Darragh Kenny volgde met Balou du Reventon (Cornet Obolensky) in de snelste barragetijd. Hij moest alleen en balk horen vallen. Frank Schuttert en Pieter Clemens, beiden van Stal Lansink, deelden de vijfde stek. Schuttert rekende daarbij op de 9-jarige Clarimo-zoon, Claus Dieter. Pieter Clemens verscheen aan de start met de 10-jarige Icos (Querlybet Hero).

Uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz