De rubriek voor zevenjarige springpaarden werd vandaag in Kronenberg gewonnen door de Noorse amazone Oda Charlotte Lyngvaer. Zij legde met de Zandor-merrie Goanita van Stal Hendrix het twee fasen-parcours over 1.35m het snelste foutloos af. De prijswinnaars gaven een mooie weerspiegeling van het veelzijdige internationale veld dat in de Peelbergen aan het concours bezig is. Beste Nederlandse combinatie was Rob Heylligers met Gogo, die ruim 2 seconden langzamer was dan de Noorse winnares en 8e werd.

Gogo is een 7-jarige merrie van A Lee Spring Power, de Argentinus x Cornet Obolensky-hengst die internationaal op het hoogste niveau springt met Johnny Pals. Moeder is Ulisca, een Carnute x Quidam de Revel-merrie die drachtig gekocht werd door Mirjam Bierings, bij wie Gogo geboren is. Mirjam is er altijd bij als haar paarden lopen met Rob Heyligers: “Een mooi concours hier in Kronenberg, met veel deelnemers  en ook best veel publiek. Jammer dat de rubrieken voor jonge paarden alleen maar racerubrieken zijn, het zou voor de opleiding beter zijn als er ook klassieke rubrieken op het programma zouden staan. Dat hoor je hier wel om je heen. Als je hier vooraan erbij wilt rijden, moet je echt vol gas gaan. De tweede fase begon al na hindernis 7, dus als je een foutje had, was je zo klaar. Dat kan net iets beter.”

Klik hier voor de uitslag 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz