Op zondag 5 februari vond in Stal Groenendaal in Bunschoten de halve finale plaats van de Springcompetitie 2023. Maar liefst 33 geselecteerde manegeruiters kwamen aan de start om zich te plaatsen de finale in Ermelo op zondag 26 maart.

Voor de drie categorieën S40, S60 en S80 was een mooi parcours gebouwd. In de springcompetitie 2023 gaat het niet alleen om het rijden van een foutloos parcours, maar is vooral de rijstijl van de ruiters heel belangrijk. Alle manegeruiters worden beoordeeld op hun wijze van rijden, houding en zit en binnenkomen, groeten en algehele verzorging. Dit was bij bijna alle combinaties ruim in orde en er werden dan ook keurige punten uitgedeeld door de aanwezige juryleden, met enkele prachtige uitschieters in het top van het klassement.

Thuiswedstrijd voor Stal Groenendaal
Het organiserende FNRS-ruitersportcentrum Stal Groenendaal was in alle drie categorieën goed vertegenwoordigd door ruiters van hun eigen manege. De meeste manegeruiters van Stal Groenendaal wisten in deze thuiswedstrijd hun hoofd koel te houden en zeer netjes te rijden presteren onder druk. Dat resulteerde in niet alleen een overwinning in de klasse S60 en S80, maar ook in de hoogste puntennoteringen van de dag. Tara van den Hoek schreef met 84 punten de S60 op haar naam en Eva Hollegien pakte met de hoogste score van de dag 84,5 de winst in de klasse S80. In de klasse S40 mocht Benthe Kokke van MHV Ruitersport plaatsnemen op de hoogste trede van het podium met 79 punten. De beste 20 deelnemers per categorie gaan door naar de allesbeslissende finale die zondag 26 maart zal plaatsvinden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Net als voorgaande jaren wordt dit weer een feestelijke dag waarbij drie gelukkige deelnemers zullen worden gehuldigd als ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’.

Klik hier voor de uitslagen

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz