Op zaterdag 11 februari kun je in de Flanders Horse Expo in het Belgische Gent meedoen met een hunterrubriek. Het zijn springrubrieken met de focus op horsemanship, zegt de organisatie Hunter-Jumper Equitation Holland, met rubrieken voor jong en oud, meer en minder ervaren. De wedstrijd wordt gehouden van 10.00 tot 13.00 uur.

In Amerika is het veruit de populairste discipline: bijna een derde van alle wedstrijdruiters neemt deel aan Hunter-Jumper Equitation wedstrijden. De focus ligt op de stijl van rijden, balans, ritme en de wijze waarop je paard zich door het parcours manoeuvreert. Het draait niet om hoogte of om snelheid, en is daardoor bij uitstek geschikt voor ruiters die op een correcte, rustige en harmonieuze wijze een parcours willen afleggen.

Aanmelden kan nog via hjeholland@gmail.com

Voor meer info over HJE, klik hier

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz