Dressuuramazone Leida Collins-Strijk is een samenwerking aangegaan met Helgstrand Dressage. De Nederlandse runt samen met haar echtgenoot, eventingruiter Tim Collins, een succesvolle verkoopstal in zowel Nederland als in het Spaanse Sotogrande bij Malaga.

“Veel mensen associëren Spanje met de PRE-paarden die wereldwijd bekend en gerespecteerd zijn. Maar er is steeds meer behoefte aan goede paarden. Spanje biedt een enorm potentieel en door nauw samen te werken met Andreas kunnen we verschillende goede dressuurpaarden binnenhalen die belangrijk zijn om nog meer ruiters te helpen succesvol te worden in de sport,” legt Linda uit.

Paardensport in Spanje groeit

“Naast een groeiende belangstelling voor dressuur in het algemeen, trekt Spanje jaarlijks veel mensen die zich definitief in het land vestigen. Om aan de behoefte te kunnen voldoen, worden er elk jaar paarden geïmporteerd, vooral uit landen als Denemarken en Duitsland. Het aantal stallen is flink toegenomen, de populariteit van de concoursen groeit en er staan elk jaar meer Spaanse CDI’s op de agenda. In combinatie met het mooie weer maakt dat van Spanje het hele jaar door een perfecte plek om te vertoeven.”

Zo gemakkelijk mogelijk maken

Andreas Helgstrand kijkt uit naar de samenwerking. “Spanje heeft door de jaren heen een indrukwekkende toestroom van mensen gekend. We krijgen ook steeds meer aanvragen voor paarden Dat heeft ons ertoe gebracht samen te gaan werken met Leida en Tim die een verkoopstal in de buurt van Malaga runnen. De prachtige stal biedt volgens ons een enorm potentieel. Het idee is dat we klanten kunnen ontmoeten waar ze zich bevinden, om het ze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Leida heeft niet alleen een enorm netwerk maar is ook een bekend en gerespecteerd persoon. Ik denk dat zij de perfecte persoon is om deze taak op zich te nemen,” aldus Helgstrand.

Het is ons leven

Collins-Strijk reed bekende hengsten als Lancet, Welcome, Welt Hit II, Kennedy en Floret As. Naast haar eigen carrière trainde ze ruiters die medailles wonnen op de Pan American en de Asian Games en trainde ze junioren, jonge ruiters en U25 ruiters van het Nederlands team. “Het is ons leven, we leven en ademen paarden. En we willen de sport nog meer helpen ontwikkelen. De eerste paarden van Helgstrand zijn gearriveerd en we zijn klaar om klanten te verwelkomen,” besluit Collins-Strijk.

Foto Sue Stickle

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz