‘Als de paardensector kritiek krijgt, dan zien we vaak dat men massaal in de verdediging schiet. Want wij weten toch zelf het beste hoe we onze paarden moeten verzorgen? Dat kan zo zijn, maar wij gaan er niet over of wij over tien of twintig jaar nog topsport met paarden kunnen bedrijven. Dat doet de maatschappij. En als de publieke opinie zich tegen de paardensport keert, en sponsors zich terugtrekken van de Olympische Spelen als daar nog paardensport op het programma staat, en de topsport krimpt of zelfs verdwijnt, dan hoeven de Nederlandse fokkers ook geen sportpaarden meer te fokken. Dat is de harde realiteit.’ Woorden in het verhaal dat KWPN publiceert maar dat vooral gaat over de mening van paardenmensen zelf. KNHS, KWPN, FNRS en LTO hebben namelijk 3000 mensen (ongetwijfeld een representatief aantal) bereid gevonden antwoord te geven op de vraag ‘Wat doet u als paardenliefhebber eigenlijk aan paardenwelzijn?

Lees hier het artikel op de KWPN-site

Lees hier de complete uitslag van de enquete

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz