Het tweede weekend van januari (12 t/m 15) staat in Tolbert voor de vierde keer de Subtop Dressuur Meerdaagse op het programma. Opnieuw zijn de grote namen onder de Nederlandse dressuurruiters van de partij. Organisatoren Lineke en Rolinde Meursing zijn blij met de opkomst en kijken uit naar de wedstrijd.

Nog even en de paardenvrachtwagens uit heel Nederland zullen weer de weg naar Noord-Nederland vinden, in het bijzonder de HJC Manege in Tolbert. Op donderdag 12 januari gaat hier de Subtop Dressuur Meerdaagse van start, het evenement duurt tot en met zondag 16 januari. Rolinde Meursing is samen met Lineke Meursing vanuit L&R Horse Events verantwoordelijk voor de aansturing: ‘Het voelt inmiddels heel vertrouwd om hier in de winter weer in Tolbert te zijn. We organiseren onze subtop wedstrijden inmiddels al weer de nodige jaren en de HJC Manege is echt onze thuisbasis geworden. Daarbij staat de wedstrijd – als ik dat zo onbescheiden mag zeggen – vanaf het begin op de kaart bij de dressuurruiters in Nederland.’

De Subtop Dressuur Meerdaagse begon als initiatief om ook in Noord-Nederland een top paardensport-evenement toe te voegen en in die ambitie is de organisatie zeker geslaagd. Meursing: ‘Vanaf het begin hebben de ruiters onze wedstrijd omarmd en we hebben prachtige edities voor ze mogen organiseren. Waarbij ook heel bijzondere momenten hebben meegemaakt, zoals toen Edward Gal hier het debuut maakte met Total US. Toen stond de hele hal hier vol met belangstellenden.’

Ook de editie van 2023 belooft weer prachtige paardensport op te leveren: ‘Het deelnemersveld is weer fantastisch. Helaas moet Patrick van der Meer – hij was er vanaf de allereerste wedstrijd bij – verstek laten gaan met een blessure maar we prijzen ons gelukkig met de komst van onder meer Adelinde Cornelissen, Hans-Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout. Ook Emmelie Scholtens is voor het eerst aanwezig. Publiek is daarom van harte welkom om een kijkje te komen nemen; de toegang tot het evenement is gratis.’

Klik hier voor meer informatie: Subtop Dressuur Meerdaagse – L&R Horse Events (lrhorseevents.nl)

Foto Roland Hitze Photography: Edward Gal met Glock’s Total US

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz