Dat is de titel van een boekrecensie van Boekrecensies Blog, een collectief van acht lezers die boeken van allerlei genres beoordelen en erover schrijven. Daar zitten ook boeken bij over paarden. Boekrecensies Blog roept ook schrijvers en uitgevers op om hun paardenboek op deze manier aandacht te geven.

Dat iedere cultuur en ieder land zijn eigen normen en waarden heeft, weet natuurlijk iedereen en kwam de laatste weken veel in het nieuws door het voetbal.  Maar hoe zit het eigenlijk met de paardenwereld in Qatar en in het Midden-Oosten in het algemeen? Dit kun je lezen in het boek van de journalist en schrijver Olaf Koens. Hij vliegt mee als groom op een vlucht met 69 paarden van Limburg naar Qatar en vertelt hier uitgebreid over. Bedrijven als Horse E.T. hebben een drukke business in het vervoeren van paarden naar het Midden-Oosten.

Het boek gaat echter niet alleen om de paardenwereld in het Midden-Oosten maar ook over een torenvalk, de gier, de zebra-ezel, de baviaan, de beer, het varken en vooral over dromedarissen.

Lees hier de uitgebreide recensie.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz