Suus Kuyten en haar partner Harrie Wiering pakten gisteravond groots uit in hun Suus Kuyten Auctions in Eemnes.  De dertien drie- en vierjarige springpaarden haalden een gemiddelde prijs van ruim 26.000 euro en de vijf embryo’s 11.500 euro. Pony Rudolph bracht het tot € 13.500 voor de Stichting MS Research.

Het was middernacht toen veilingmeester Louis De Cleene het laatste embryo afsloeg en daarmee alle achttien kavels ter plekke verkocht. Online werd er licht tegengas gegeven vanuit het buitenland maar het waren de genodigden van Suus Kuyten en Harrie Wiering die de veiling op handen droegen en het feest compleet maakte.

“Het was een geweldige, ontzettend gezellige avond met echt mooie prijzen,” vertelt Suus Kuyten enthousiast. “Alles is verkocht! Super toch? Ik verwacht dat de kopers echt blij gaan zijn met deze paarden en in de toekomst hier weer komen shoppen. De paarden van de vorige veiling in september doen het ook al zo goed. Alleen maar een extra motivatie om volgend jaar weer veilingen te organiseren.”

Rudolph
Terwijl de sfeer naar grote hoogten steeg, opende de veiling met het minipaardje Rudolph, dat voor het goede doel verkocht werd. Ter plekke stak een groep aanwezigen de koppen bij elkaar en zamelden ze 13.500 euro in, waardoor de veilingprijs in no-time doorschoot naar dit bedrag. Niet alleen Stichting MS Research is ermee geholpen, ook Suus’ groom Britty kreeg de verrassing van haar leven. “Ze is dol op Rudolph en wilde hem kopen, maar ze krijgt ‘m nu van de groep. Dat verdient ze ook echt, ze staat altijd voor ons klaar,” glundert Suus Kuyten.

Bij de springpaarden was de vraag het grootst naar de 3,5-jarige AES-goedgekeurde hengst Texas vd Bisschop. De zoon van Chacfly PS x Air Jordan Z uit de Roosakker familie werd voor 48.000 euro afgeslagen. De evenoude Taimes van STB-DDB (Mosito van het Hellehof x Toulon) bracht 33.000 euro op. De 4,5-jarige Narcos JS (Diamant de Semilly x Cero I) bezette de derde positie met 28.000 euro. Drie springpaarden brachten 27.000 euro op. Het duurst verkochte embryo met 13.000 euro was de Chacco Blue uit de stam van Padinus.

www.suuskuytenauctions.com

Foto Fototrailer

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz