De KWPN-hengst Five Star (Amazing Star x Jazz) won afgelopen weekend de nationale Grand Prix in Wellington, Florida. Onder de tot Amerikaan genaturaliseerde Duitse ruiter Kevin Kohmann scoorde de nu twaalfjarige hengst twee keer ruim boven de 71%.

Met 71.956% wist de hengst, die in 2016 nog zilver won op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo onder Kirsten Brouwer, de Grand Prixproef op de tweede dag winnend af te sluiten. Het is een bijzondere prestatie van de bloedmooie hengst die door de perikelen bij de Platinum Stables een trainingsachterstand had opgelopen. Nadat hij gekocht werd door Andreas Helgstrand en nog even gereden werd door de Spanjaard Antonio Laiz Zandio, werd Five Star verkocht aan Equitas LLC waarvoor Kohmann de hengst traint en uitbrengt. Five Star dekt sinds twee jaar in Amerika en heeft enkele nakomelingen.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz