Henrik von Eckermann heeft met zijn BWP’er King Edward (Edward 28 x Feo) in Genève de Rolex Top Ten Finals gewonnen. “Na het WK in Herning was dit mijn doel. Hier heb ik King Edward speciaal voor gespaard.” Tweede werd op minder dan een seconde Simon Delestre met Cayman Jolly Jumper (Hickstead x Caprice Bois Margot), derde werd Peder Fredricson met de Cardento-zoon Catch Me Not S. Harrie Smolder werd met een balkje in de eerste omloop vijfde met Monaco.

“King Edward sprong echt fantastisch. Hij zweefde over de hindernissen. Ik was iets te ver uitgedraaid in de tweede omloop en dacht eerlijk gezegd dat ik niet snel genoeg zijn,” vertelt de Zweed na afloop.

“De Rolex Top Ten was zonder twijfel mijn focus na het Wereldkampioenschap. Ik heb King Edward speciaal wat rust gegeven om na Herning op adem te komen en langzaam op te bouwen richting Genève,” vertelt Von Eckermann . “Ik herinner me nog dat we de finale in Stockholm hadden. Ik ging toen kijken als jonge knaap en zag Daniel Deusser winnen. Dat was gewoon fantastisch.”

Klik hier voor de uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz