Kees van den Oetelaar heeft samen met Eric en Maikel van der Vleuten de hengst Only You DDH gekocht. ‘Vorig jaar zag ik hem vrij springen in Ermelo, ik had Jan van de Kamp al gebeld voordat ie klaar was,’ zegt Kees.

“Ik ben erover aan de gang gebleven en nou heeft Van de Kamp van De Havikerwaard hem mij gegund, daar ben ik hem dankbaar voor. Emerald van ‘t Ruytershof x Kannan x Dollar du Murier, dat bloed hadden we nog niet op het station. Uit een heel bijzondere moederlijn met Anglo-Arab erachter. Moeder is 6 jaar oud en loopt al dik 1m30, een heel mooie koffievos-merrie die nog van mensen in Frankrijk is. Haar volle zus Albfuehren’s Paille won de finale van de wereldbeker in 2015 in Las Vegas met Steve Guerdat.’

‘Een heel bijzonder paard, wij moeten ervoor zorgen dat ie goed opgeleid wordt en dan hoop ik dat ie ook kansen krijgt bij een aantal merries. Nieuwe moederlijnen, daar gaat het om. Anglo-Arab erachter, daar hebben we er veel te weinig van in Nederland.’

Foto Sandra Nieuwendijk

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz