Gerrit-Jan van Enck is bekend geworden van zijn paarden, maar veel meer nog door zijn Duo Protection-producten van de afgelopen jaren op basis van paardenvet. Om mok tegen te gaan, als honden-supplement, voor de verzorging van de hoeven maar ook van je handen. De ondernemer introduceert nu weer een nieuw product: Health Skin Wash Lotion, een heerlijke handzeep op basis van paardenvet. ‘Dit moet in elke kantine staan,’ zegt hij. Maar voor het zover was……

Het idee ontstond meer dan drie jaar geleden vertelt Gerrit-Jan van Enck: ‘Ik was bij een slagerij in België en ik vroeg daar wat ze verder met het paardenvet deden. Nou, daar ging elke maand een container van naar Japan waar ze er shampoos en andere verzorgingsproducten van maakten. Dat idee is blijven hangen. En nou is het er. Supertrots ben ik, ook omdat mijn vrouw Simone zei: waarom zouden wij dat ook niet kunnen?’

19 testen
Als de Japanners dat kunnen, dan moeten wij dat ook kunnen, was de gedachte. Maar dat viel nog niet zo mee: ‘Het was natuurlijk de uitdaging om de geur eraf te krijgen. Dat wil je niet bij een handzeep. We hebben in totaal 19 testen moeten doen om het eindresultaat te krijgen waar we tevreden over waren. Ook nu weer heeft Simone het groene licht gegeven. Nu is ie goed Gerrit-Jan! zei ze. Vrouwen hebben daar toch een betere neus voor.’

PIF-registratie
Dat was in maart 2022 maar toen waren ze er nog niet: ‘Het etiket konden we niet vooraf maken omdat in die jaren de ingrediënten steeds iets anders werden. Nu hebben we de officiële PIF-registratie waarin alles is vastgelegd. Grondstoffen, ingrediënten, functiegebruik, fysische eigenschappen, productiemethode en de stabiliteitstest. Zo’n proces duurt meer dan een half jaar.’

Eerst beurzen en evenementen
De Health Skin Wash Lotion is vanaf nu ook te koop bij De Gezondheidswinkels van Libra en bij de webshop van Furpets: ‘We willen dit langzaam uitbouwen, voorlopig staan we eerst op beurzen en evenementen. Als winkels interesse hebben, kunnen ze natuurlijk contact opnemen. Het mooie is dat het een heel fijne zeep is voor mensen die last hebben van kloven, winterhanden en zo. Of voor eczeem. Het geneest niet, maar het verzacht en heelt wel enorm. Ik gebruik het zelf natuurlijk ook, heerlijk onder de douche. En ik vind dat het straks ook in elke kantine van een manege moet staan. De basisgrondstof is immers gewoon paardenvet!’

Actie
Gerrit Jan Van Enck stelt ter introductie 10 flacons beschikbaar, elk ter waarde van de actieprijs van € 14,95! Voor wie? Nou, gewoon, Nieuws.horse en Duo Hoef leuk vinden en aan je vrienden laten zien dat je de actie steunt. Een leuk steuntje in de rug voor het ondernemersechtpaar Simone Vlietstra en Gerrit-Jan van Enck!

Klik hier voor de bestelpagina van Furpets

Klik hier voor de bestelpagina van Gezonderwinkelen.nl

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz