De tweede dag van Menindoor Nijkerk begon met eenenveertig deelnemers de rubriek enkelspan pony’s, waarvan slechts 12 heren de leidsels hanteerden. De pony’s waren snel en de menners gedreven, er werden risico’s genomen waardoor er menig balletje viel. Slechts zeven deelnemers wisten beide parcoursen foutloos te blijven. Anouk van de Beek was de beste en de snelste.

Anouk van de Beek bleek onverslaanbaar in de strijd, zij wist zich ondanks twee afgereden balletjes ruimschoots eerste te plaatsen, met een eindscore van 300.47, mag zij zich tot nu toe zelfs de aller snelste deelnemer noemen van Menindoor Nijkerk 2022!

Ook bij de rubriek tweespan pony’s rolde menig balletje, het maakte de strijd nog spannender want de gereden tijden lagen dichtbij elkaar. Lang stond Ischa Vink aan de leiding, tot hij een plekje moest opschuiven door de geweldige ritten van Frans Marijnissen.

Plaatste Cas Hendriks zich na de eerste ronde nog op een vijftiende plaats, kon hij niks aan het toeval overlaten in zijn tweede parcours. Stond Dexter Biersteker tot dan nog op die gevaarlijke tiende plaats om kans te maken op die mooie finale, wist Cas als allerlaatste deelnemer van deze spannende vrijdag met een verschil van minder dan één seconde, Dexter te verslaan en die felbegeerde laatste plek voor de finale van zaterdagavond te bemachtigen!

Deelnemers enkelspan pony die een ticket hebben voor de finale:

1:         Anouk van de Beek

2:         Larissa Reints

3:         Demi van den Brink

4:         Maaike Hannewijk

5:         Graciella Schut

6:         Frank Vissers

7:         Chantal Vermerris

8:         Johan de Groot

9:         Anieke Dekker

10:       Wannes Piccart

Finalisten voor de rubriek tweespan pony’s:

1:         Frans Marijnissen

2:         Ischa Vink

3:         Raymon Leliveld

4:         Sjoerd Lenssen

5:         Nathalie van de Ende

6:         Gerben van de Berkt

7:         Suzanne Roman

8:         Dyonne van Beelen

9:         Joey van der Ham

10:       Cas Hendriks

Zie hier de overige uitslagen en livescores

Op zaterdag start de dag met de rubriek tandem- en vierspan pony’s, gevolgd door de rubriek tweespan paarden.

Finale Programma

19:00 uur Enkelspan pony

19:30 uur Enkelspan paard

20:10 uur Tweespan paarden

20:35 uur Tandem pony

20:55 uur Quadrace, van elke rubriek rijdt één groom het finale parcours met quad

21:30 uur Tweespan pony’s

22:00 uur Vierspan pony’s

Verslag: Petra de Graaf

Foto Demi van den Brink: Arjen Gerritsma Graphic Sound

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz