Vijfentwintig jaar geleden was de mensport een echte mannensport waarbij een enkele dame aan de start verscheen. De dames doen nu zeker niet meer onder voor de heren, sterker nog Elsbeth Broekhuis liet zien met haar paard Phiero, dat zij de allersterkste deelnemer was in deze rubriek. Ze wist met twee snelle en prachtig gereden foutloze parcoursen zich te verzekeren voor een finaleplaats welke aanstaande zaterdagavond zal plaatsvinden.

Prachtige start voor Menindoor Nijkerk 2022
Vijfentwintig mannelijke en vijfentwintig vrouwelijke deelnemers verschenen donderdag aan de start in de rubriek enkelspan paard, bij deze vijfentwintigjarige jubileum editie van de prestigieuze Menindoor Nijkerk. Het gelijke aantal als het jubilea berust op puur toeval maar laat meteen zien wat er in die vijfentwintig jaar veranderd is.

De tien finalisten voor de rubriek enkelspan paard zijn:

1:         Elsbeth Broekhuis

2:         Pieter Karelse

3:         Yentle de Ketelaere

4:         Sjerp Bouma

5:         Rene van Beek

6:         Jaap de Vries

7:         Lou Willemse

8:         Brian Bing

9:         Mardie van den Hater

10:       Arno van den Brand

Zie hier de overige uitslagen en livescores

Vrijdag wordt begonnen met de twee basis parcoursen voor de rubriek enkelspan pony, gevolgd door de rubriek tweespan pony’s.

Verslag Petra de Graaf
Foto Arjen Gerritsma Graphic Sound

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz