Menclub De Lange Boom is als vanzelfsprekend de organiserende vereniging van de 25e editie van de grote Menindoor Nijkerk 2022. Het gratis toegankelijke paardensportspektakel vindt plaats van donderdag 3 november tot en met de grote finale op zaterdagavond 5 november bij Manege Luxool.

Circa 190 deelnemers strijden in twee verschillende basisparcoursen voor die felbegeerde finaleplek op zaterdagavond. Felbegeerd, want ondanks dat er voor potentiële deelnemers een extra handeling diende uitgevoerd te worden om hun inschrijving compleet te maken, waren er binnen 10 minuten al 140 inschrijvingen binnen waarna al snel mensen op de wachtlijst terecht kwamen. Dat overkwam ook Bernie Damen, de winnaar enkelspan paard 2021. Hij was even vergeten om zijn inschrijving compleet te maken, waardoor hij op de wachtlijst terecht kwam. Door wat afmeldingen kreeg hij later toch het bericht dat hij dit jaar “gewoon” zijn titel kan gaan verdedigen.

Tijdens de finale op zaterdagavond zal er een nog niet eerder vertoonde rubriek ten tonele verschijnen. Vanwege het 25-jarig bestaan van deze prestigieuze Menindoor, zullen diverse grooms (de personen die tijdens de wedstrijd achterop de kar de boel in evenwicht moeten houden) het finale parcours gaan rijden met heuse quads!  Ook dit belooft een waar spektakel te worden.

Actuele informatie treft u hier.

Uit de digitale jubileumkrant  zijn hier herinneringen op te halen.

Een bijdrage van Petra de Graaf

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz